Βιντεοπαιχνίδια: Βιομηχανία και Ανάπτυξη

Συνοδευτική ιστοσελίδα του βιβλίου

Σχετικα με το συγγραφεα

Ο Κώστας Αναγνώστου ειναι προγραμματιστής γραφικών (graphics programmer) στην ομάδα Research and Development της εταιρίας ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών Blitz Games Studios στην Αγγλία.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχ. Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος Μαστερ από το Πανεπιστήμιο του Manchester και έχει διδακτορικό στα Γραφικά με Υπολογιστή από το Πανεπιστήμιο του Warwick στην Αγγλία.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί στην Microsoft Game Studios (Rare), στην Αγγλία, αναπτύσσοντας παιχνίδια για το Xbox και Xbox360. Έχει λάβει μέρος στην ανάπτυξη των παιχνιδιών Conker: Live and Reloaded για το Xbox και Kameo: Elements of Power, Perfect Dark Zero και Forza 2 για το Xbox360. Εχει επίσης διδάξει τα μαθήματα Τεχνολογίες Ψυχαγωγικού Λογισμικού (videogames), Γραφικά με Υπολογιστή και Εικονική Πραγματικότητα στο Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και Διαδραστικά Συστήματα Ψυχαγωγίας (videogames) στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του ιδίου Πανεπιστημίου.

Διατηρεί δυο blogs που αφορούν τα βιντεοπαιχνίδια, το Thinking Gamer’s Blog που διαπραγματεύεται θέματα σχετικά με την βιομηχανία και τον αντίκτυπο των βιντεοπαιχνιδιών και το Videogames Laboratory που μελετά θέματα ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών. Επιπλέον αρθρογραφεί και πραγματοποιεί διαλέξεις για το ευρύ κοινό σχετικά με θέματα που αφορούν τα βιντεοπαιχνίδια.
>>Ακολουθήστε με στο Twitter.

 
Αρέσει σε %d bloggers: