Βιντεοπαιχνίδια: Βιομηχανία και Ανάπτυξη

Συνοδευτική ιστοσελίδα του βιβλίου

Σκοπος

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αποτελούν για αρκετά χρόνια ακαδημαϊκό αντικείμενο μελέτης σε πάρα πολλά Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Τα τελευταία χρόνια έχει αναγνωριστεί η σπουδαιότητα τους και στην Ελλάδα με την εισαγωγή τους ως προπτυχιακό/μεταπτυχιακό μάθημα σε αρκετά Ιδρύματα.

Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να καλύψει το κενό που υπάρχει στην Ελληνική βιβλιογραφία  σε θέματα σχετικά με τα βιντεοπαιχνίδια παρέχοντας μια συνολική θεώρηση της βιομηχανίας ψυχαγωγικού λογισμικού (παιχνίδια σε υπολογιστή/βιντεοπαιχνίδια).

Το βιβλίο απευθύνεται  σε φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΑΤΕΙ) και ιδιωτικών ΙΕΚ/Σχολών που διδάσκουν μαθήματα σχετικά με ηλεκτρονικά παιχνίδια. Το ύφος όμως του βιβλίου το κάνει κατάλληλο για χρήση εκτός από Τμήματα Πληροφορικής/Τεχνολογίας και σε ιδρύματα Ανθρωπιστικών/Κοινωνικών επιστημών όπως και σε ιδρύματα που ασχολούνται με Τέχνη/Media. Τέλος χρήσιμο θα φανεί και σε ερασιτέχνες δημιουργούς που θέλουν να γνωρίσουν την βιομηχανία αλλά και μεθόδους ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών, σε παίκτες ηλεκτρονικών παιχνιδιών που θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα την ασχολία τους αλλά και σε γονείς που θέλουν να ενημερωθούν για επίκαιρα ζητήματα σχετικά με το ψυχαγωγικό λογισμικό, ιδίως σε σχέση με τα παιδιά.

 
Αρέσει σε %d bloggers: